Acı Elma Yağının Faydaları Ve Zararları

Acı Elma Yağının Faydaları Ve Zararları

Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan doğal terapi yöntemleri oldukça yaygınlaşmaya başlamıştır. Sağlık açısından oldukça faydalı olan bitkisel yağlar günümüzde yemeklerin haricinde de kullanılmaya başlanarak popülerliğini artırmıştır. Özellikle cilt bakımı söz konusu olduğunda bitkisel yağlar her zaman ön plana çıkmaktadır. Bu yağlardan bir tanesi de acı elma yağıdır.

Vücudumuzda oluşan bir yaranın iyileşmesinden tutun nefes darlığı problemimize kadar birçok hastalığa iyi gelmektedir. Özellikle bayanların korkulu rüyası olan cilt kırışıklıklarını gidermede gözle görülür bir sonuç yarattığı için en üst sıralarda tercih edilen bitkisel yağlar içerisinde yer almaktadır. Uykusuzluk sorunlarına da iyi gelen acı elma yağı derin ve rahat bir uyku çekmeniz için de oldukça etkili olacaktır.

Acı Elma Yağı Nedir?

Doğadan gelen şifa her zaman bir adım önde olmuştur. Baklagiller familyasından olan bir bitkinin elma yapraklarının distilasyonuyla işlemden geçirilerek elde edilen bir yağdır. İçerisinde tüyon, sincol, barneol ve piren maddeleri vardır. Diğer adı adaçayı yağı olarak da bilinen acı elma yağı ülkemizde en çok Muğla ve Fethiye’ de üretilir. Bunun haricinde adaçayının olduğu her yerde acı elma yağı üretilebilmektedir. Sağlık ve kozmetik alanlarda kullanılan acı elma yağının keskin bir kokusu ve yakıcı bir lezzeti vardır. İlaç niteliği taşıyan oldukça faydalı bir özelliğe sahiptir.

Acı Elma Yağı Ne İşe Yarar?

Acı elma yağı antiseptik özelliği ile vücutta oluşan iltihapları giderirken, antibakteriyel özelliği ile de küçük çaplı enfeksiyonların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar. Tam olarak bakteri ve mikrop düşmanı olan bu yağ cilt ilacı niteliğindedir. Ciltte var olan aknelerin giderilmesini sağlayarak, yenilerinin oluşmasını engelleme özelliğine sahiptir.

Keskin kokusu ile sinirlerinizin sakinleşmesinde etkili olarak, stresinizi gidermeye yardımcı olur ve zihninizi açarak dikkat dağınıklığının giderilmesini sağlar. Ağız sağlığında da kullanılarak bakteri oluşumunu engeller.