3 Yaş Sendromu ile Başa Çıkma Yöntemleri
3 yaş sendromu ile başa çıkma yöntemleri için birçok seçenek söz konusudur. 0-6 yaş dönemi çocukluk evresinin en önemli sürecini oluşturmaktadır. Çeşitli yöntemler eşliğinde bireyesel farklılıklara uygun olarak süreç verimli hale getirilir.
Çocukların benlik algısı ve ben merkezci düşünme potansiyeline uygun olarak hazırlıklar yapılır. 3 yaş sendromu yaşayan çocukların dünyasını algılayabilmek birçok ebeveyn için önemli bir yere sahiptir. Ben merkezci olan çocukların bir işi başarabilme güdüsü ile hareket ettiği bu dönemde kontrollü davranmak gerekir.
3 Yaş Sendromu ile Başa Çıkmak İçin Neler Yapılmalıdır?
3 yaş sendromu ile başa çıkmak için bağımsız davranmak isteyen çocuklar için empati yeteniğini kullanmak şarttır. Empati kurulan çocukların kendine güven duygusu artış gösterir. Yalnız başına yemek yiyebilme veya kıyafetlerini giyebilme becerilerini gösterirler.
3 Yaş Sendromu ile Başa Çıkmak İçin Öneriler Nelerdir?
3 yaş sendromu her ebeveynin ilgilenmek zorunda olduğu bir evredir. Bu aşamada çocuklara ılımlı ve empati gücü ile yaklaşılması gereklidir. Bağımsızlık duygusu ile hareket eden çocukların aynı zamanda kontrol altında tutulmasına özen gösterilir.
3 yaş sendromunda çocuklara açıklayıcı ve ben dili kullanarak hitap edebilmek öneriler arasında yer alır. Benlik algısını güçlendirmek ve çeşitli davranışlara akılcı çözümler bulmak için yaşam deneyimi önemlidir. Çocukların dünyasını algılamak adına hayal dünayalarına hitap edecek etkinliklere yer verilmesi sağlanır.